Persoonlijk kleuradvies

Iedere nieuwe klant krijgt van ons een kwartier extra tijd cadeau. Hierin leren we je een beetje kennen, bespreken we je wensen en krijg je een passend advies. Als we je haar voor het eerst gaan kleuren, kijken we samen welk kleurentype jij bent. Wij vinden het namelijk belangrijk dat je haarkleur past bij je past!

 

Wij zeggen altijd: een verkeerde kleur kledingstuk kan je uitdoen, een haarkleur is blijvend voor een langere tijd. Na de kleurentest weten we welk kleurentype je bent. Daarna kiezen we samen met jou een passende haarkleur uit.

 

Jouw persoonlijke kleuradvies bewaren wij in de computer, zodat we daar altijd rekening mee kunnen houden. En wil je toch een haarkleur die wat minder goed bij je type past? Dan hebben we uiteraard tips hoe we dit het beste kunnen doen!

 

De haarkwaliteit bepalen voor we gaan beginnen

Als we weten welk kleurentype je bent, is het tijd om het haar te bekijken en te voelen hoe het met de kwaliteit is gesteld. Voor we gaan kleuren is dit een belangrijk element. Want hoe gezonder je haren zijn, hoe beter het eindresultaat en de houdbaarheid van de kleur is.

 

Op basis van deze analyse vertellen we wat jouw persoonlijke mogelijkheden zijn qua verschillende soorten kleuringen en wat je thuis kunt doen de kleur zo optimaal als kan te onderhouden.

Kwaliteit van je haar verbeteren

We hebben gekeken en gevoeld en geconstateerd dat je haarkwaliteit (nog) niet geschikt is voor de kleur die je zou willen. Meestal betreft dit oplichtende kleuringen, die zijn namelijk schadelijker voor het haar. In dat geval adviseren we om eerst de kwaliteit van je haar te verbeteren door middel van een herstelbehandeling en persoonlijk afgestemde vochthoudende en voedende producten voor thuis. Wil je dit niet, dan adviseren we wat er wél haalbaar is op het gebied van kleur. 

 

Wil je wel investeren in het verbeteren van de kwaliteit van je haar, dan starten we met een herstelbehandeling met Olaplex.

 

Na de herstelbehandeling gaan we het haar kleuren met behulp van Olaplex in de kleursubstantie. Dit herhalen we iedere keer als je haar opnieuw gekleurd word bij ons in de salon. Ook krijg je een behandelplan mee om de vocht- en voedingsbalans te herstellen en te zorgen dat je haarkwaliteit nog verder verbetert.

(Zie onderstaande video voor meer info over de werking van de herstelbehandeling.)

(VIDEO) Olaplex herstelbehandeling

Onze verschillende soorten kleurbehandelingen

Kapsalon Arachne biedt de volgende soorten kleurbehandelingen:

  • Een basiskleur wanneer je houdt van een kleur met lichte nuances;
  • Een creatieve kleur is een basiskleur waar voor €11,- meer als de basisprijs, subtiele/felle schaduw effecten of 6 folies in verwerkt zijn;
  • Een freestyle of balayage kleur. Dit is een kleur die freehand toegepast word, het geeft een sun-kissed, natuurlijk effect aan je haarkleur en een groot voordeel is dat het amper uitgroei geeft. de prijs van deze behandeling is per persoon verschillend en kunnen we pas bepalen na een intake gesprekje.