Dunner wordend haar

Veel mannen en vrouwen krijgen met dunner wordend haar te maken. Dit kan zowel een psychische als fysieke oorzaak hebben. Denk bijvoorbeeld aan stress, hormonale disbalans voeding of medicijngebruik.

 

Dunner wordend haar kan voor vervelende klachten zorgen. De problemen kunnen heel praktisch van aard zijn, zoals zonverbranding doordat de hoofdhuid minder bedekt wordt. Anderzijds zijn er soms mentale klachten, zoals angst om de haren te wassen, kaal te worden en schaamte om het haar in een staart te dragen. Kapsalon Arachne heeft veel ervaring met dunner wordend haar en helpt je graag bij het verbeteren van de conditie van jouw haar en hoofdhuid!


De behandeling bij dunner wordend haar

Als Kapsalon Arachne jouw klacht mag behandelen, beginnen we met een uitgebreide intake. De eerste afspraak duurt in totaal zo’n 75 minuten. We bespreken je probleem en analyseren je hoofdhuid met een mediscope.

 

Daarna krijg je een was behandeling met een product dat is toegespitst op jouw klacht. De behandeling bij dunner wordend haar stimuleert nieuwe haargroei, activeert doorbloeding van de hoofdhuid en zuivert de hoofdhuid van o.a. DHT. 

 

Als je de producten aanschaft, krijg je deze behandeling (á €45.-) van ons cadeau! Kapsalon Arachne neemt haar- en hoofdhuidproblemen ontzettend serieus en vindt nazorg erg belangrijk. Daarom nemen we na twee weken altijd contact op met de klant om te vragen hoe het gaat. 


Mediceuticals

Het Amerikaanse merk Mediceuticals Laboratories ontwikkelt dermatologische producten voor een scala aan haar- en hoofdhuidproblemen. De producten mogen alleen worden verkocht door gecertificeerde partners, die zijn getraind om een juiste diagnose te stellen en een op maat gesneden advies te geven voor een juiste behandelmethode.

 

Vrij van sulfaat en parabenen
Alle Mediceuticals shampoos en andere producten zijn vrij van parabenen en sulfaat. Daardoor blijft de vochtbalans van je haar beter in tact, vervaagt je haarkleur minder snel én gaat de hoofdhuid minder snel irriteren. 


Oorzaken van dunner wordend haar

In de meeste gevallen is overmatig haarverlies al een tijdje in gang voordat je merkt dat je haardos dunner wordt. Dit proces gaat vaak heel geleidelijk. Meestal wordt het haar bovenop het hoofd als eerste dunner. Dit proces is zeker nog te beïnvloeden en hoe eerder je start met de producten van Mediceuticals hoe beter! 

 

Bij sommige mensen leidt haaruitval tot kale plekken. Dit kan veel onzekerheid met zich meebrengen. Weet dat je jouw kapper kunt vertrouwen. Wij zijn er om jou te helpen en willen niets liever dan dat jij je zelfvertrouwen om met opgeheven hoofd de wereld in te stappen hervindt!

  

Bij de acute vorm van haaruitval is er meestal twee tot vijf maanden voordat de haren uitvallen een gebeurtenis  voorgevallen waardoor de haargroei verstoort is. Lees hier meer informatie over acute haaruitval.

 

Om te kunnen bepalen waardoor de haren dunner zijn geworden en wat er mogelijk is, adviseren we om een afspraak te maken voor een persoonlijk adviesgesprek. 


(VIDEO) Marja, Melanie en Marlies vertellen over de behandeling bij haar- en hoofdhuidproblemen