Haaruitval door chemotherapie

Bij chemotherapie denken we al snel aan een kaal hoofd. Haaruitval is dan ook de meest zichtbare bijwerking van chemotherapie. Kapsalon Arachne heeft al veel mensen met haaruitval door chemotherapie mogen ondersteunen bij het behandelen van hun hoofdhuid en haarfollikels. Voel je welkom en kom eens kennismaken met onze kapsters!

 

Met de producten van Mediceuticals zorg jij zowel vóór als tijdens en na de chemotherapie er zelf voor dat de omstandigheden waarin een  nieuwe haar zich kan ontwikkelen, zo optimaal mogelijk zijn. Hierdoor groeit het haar beter en sneller terug! 

Wat doet chemotherapie met je haar?

Afhankelijk van de soort chemotherapie kan het haar uitvallen. Er is dus niet altijd sprake van haaruitval bij chemotherapie. Haaruitval treedt meestal twee tot drie weken na de eerste behandeling op. De medicijnen die gebruikt worden tijdens de behandeling vallen alle snelgroeiende cellen aan in het lichaam. Hierdoor worden ook de gezonde cellen aangetast.

 

Naast het beenmerg is het haar het snelst groeiende weefsel in het lichaam. De haarfollikels nemen de giftige stoffen van de medicijnen op en vallen hierdoor stil waardoor het haar uitvalt. Door chemotherapie wordt de hoofdhuid gevoeliger voor invloeden van buitenaf, zoals kou en warmte. Ook wordt de hoofdhuid droger en kan er hierdoor schilfering ontstaan.

 

Haarverlies door chemotherapie is tijdelijk. Na de kuur duurt het enkele weken voordat het haar weer begint te groeien. Het haarzakje heeft tijd nodig om te herstellen voordat het weer gezond haar kan produceren. Aanvankelijk zal het haar dunner zijn en anders van structuur. Zo kan iemand met krullen na de kuur stijl haar krijgen, en omgekeerd.

Tips bij haarverlies door chemotherapie

  • Begin vóór de chemokuur al met Mediceuticals producten om de conditie van de hoofdhuid zo optimaal mogelijk te houden; 
  • Laat uw haarwerk (pruik) aanmeten bij een erkende haarwerkspecialist;
  • Verzorg uw hoofdhuid dagelijks;
  • Gebruik tijdens deze periode een zijden/satijnen kussensloop;
  • Wees voorzichtig met uw hoofdhuid in het directe zonlicht, door de chemotherapie kan uw hoofdhuid gevoeliger zijn;
  • Het is altijd mogelijk om buiten reguliere werktijden een afspraak te maken om te overleggen wat mogelijk is om te gebruiken tijdens de behandeling.

De behandeling bij chemotherapie

Als Kapsalon Arachne jouw klacht mag behandelen, beginnen we met een uitgebreide intake. De eerste afspraak duurt in totaal zo’n 60 minuten. We bespreken de gevolgen van de chemokuur en wat je preventief zou kunnen doen om te zorgen dat de haren zo snel en kwalitatief goed mogelijk terugkomen na het uitvallen.

 

Daarna krijg je een wasbehandeling met een product dat is toegespitst op jouw situatie. De behandeling bij chemotherapie richt zich enerzijds op het kalmeren van de hoofdhuid en anderzijds op het stimuleren en activeren van de haarfollikels. Hiermee zorgen we dat de omstandigheden waarin een nieuwe haar zich kan ontwikkelen, zo optimaal mogelijk zijn.

 

Als je de producten aanschaft, krijg je deze behandeling (á €16,-) van ons cadeau! En na twee weken kan je een afspraak maken voor nog een gratis wasbehandeling.


Mediceuticals

Het Amerikaanse merk Mediceuticals Laboratories ontwikkelt dermatologische producten voor een scala aan haar- en hoofdhuidproblemen. De producten mogen alleen worden verkocht door gecertificeerde partners, die zijn getraind om een juiste diagnose te stellen en een op maat gesneden advies te geven voor een juiste behandelmethode.