Welk type krul heb jij?

 Krul is krul? Zeker niet!

 

Voordat we aan de slag gaan met een krulbehandeling analyseren wij eerst jouw type krul.

 

Deze methode is bedacht door Andre Walker, de haarstylist voor The Oprah Winfrey Show!

 

Benieuwd welk type krulhaar jij hebt? Hieronder lees je meer over de drie verschillende krultypes en subtypes.

      

Verschillende soorten krullen

2A        Lichte “S”-golven in het haar. Het haar ligt dicht tegen het hoofd en krullen veren niet op.
Dit is vaak fijn en dun haar en is makkelijk te stylen. Kan eenvoudig steil of krullend gemaakt worden.


2B        Iets meer “S”-golven in het haar dan bij type 2A. Ook dit type ligt dicht tegen het hoofd en veert niet op. Dit haartype is wat moeilijker te stylen dan 2A en heeft de neiging te pluizen (frizz)


2C       Dit haar is vaak wat dikker en grover van structuur en heeft meer krullen dan types 2A en 2B. Dit haartype is lastiger te stylen en je zult ook meer last hebben van pluizend haar. Vaak heeft dit haartype een steile onderlaag of juist een meer krullende onderlaag (pijpenkrullen).

Krullend haar, variërend van licht tot zeer sterk gekruld met duidelijke kruldefinitie en springerig. Dit haar is makkelijk krullend te stylen of steil te föhnen. Ook al zie je het soms niet direct, maar type 3 krullen zijn over het algemeen eerder fijn dan grof van structuur.

 

3A      Deze krullen hebben een duidelijk “S”-patroon.
Ze zijn goed gedefinieerd en springen op. Van nature zijn de krullen groot, los en vaak glanzen ze mooi. 3A-krullen hebben een diameter van stoepkrijt. Over het algemeen is dit haartype eenvoudig steil te maken. Ook is de verschijningsvorm van 3A-krullen sterk afhankelijk van het klimaat.

3B       Krullen die zeer gedefinieerd, springerig en volumineus zijn. Variërend van opverende ringkrulletjes tot strakke kurkentrekker krullen. De diameter is ter grootte van een markeerstift. Dit textuurtype is moeilijk steil te maken, maar het kan wel. 3B-krullen glanzen over het algemeen niet heel erg en de structuur kan vrij grof zijn.

3C       Strakke kurkentrekker krulletjes, veel volume en een diameter van een potlood of rietje. De krullen kunnen kinky zijn
(zigzag gekruld) of zeer strak gekruld met zeer veel haar opeen gepakt. Over het algemeen is het mogelijk om dit haartype steil te maken, maar het is veel moeilijker dan bij haartypes 3A en 3B. 3C-krullen zijn vaak fijn van structuur. 

(VIDEO) over de krullen knipbehandeling