Haaruitval

Haaruitval hoort bij het leven. Een gemiddeld mens verlies elke dag gemiddeld honderd haren! Het wordt pas een probleem als je gedurende een lange tijd elke dag veel meer haren verliest. De haargroei kan het dan niet meer winnen van de haaruitval. Gelukkig valt daar iets aan te doen!


Oorzaken van haaruitval

Als je last hebt van haaruitval kan dat verschillende oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan medicijnen, hormonen en slechte voeding. Maar waar het ook door komt, de meeste mensen balen flink van het dalende aantal haren op hun hoofd.

 

Bij de acute vorm van haaruitval is er meestal een gebeurtenis die die haargroei verstoort. Vaak komt de haaruitval zo’n twee tot vijf maanden na de gebeurtenis vanzelf terug.

 

 Oorzaken waardoor je acuut meer haren kan verliezen: 

 • een bevalling;
 • een ernstige ziekte;
 • een periode met hoge koorts;
 • een operatie onder narcose;
 • het stoppen met een anticonceptiepil;
 • een streng dieet;
 • shock / trauma;
 • medicatie;
 • ziekten van de alvleesklier, lever en nieren;
 • syfilis;
 • chronische huidziektes, een aantal vormen van eczeem en psoriasis;
 • tekorten in de voeding;
 • hormonale oorzaken, alopecia androgenetica, suikerziekte of gebruik van hormoonpreparaten kunnen ook een rol spelen bij haaruitval.

Het is onbekend of stress ook een factor is. 
Let op: Bij een derde van de patiënten wordt geen oorzaak gevonden. 

 

Als het haarverlies langer dan zes maanden blijft bestaan, spreken van de chronische vorm van haaruitval.

 

Bij sommige mensen leidt haaruitval tot kale plekken. Dit kan veel onzekerheid met zich meebrengen. Wij zijn er om jou te helpen en willen niets liever dan jouw haaruitval proberen te reduceren tot de normale hoeveelheid per dag. Dat doen wij aan de hand van een zeer hoopgevende behandeling!


De behandeling bij haaruitval

Als Kapsalon Arachne jouw klacht mag behandelen, beginnen we met een uitgebreide intake. De eerste afspraak duurt in totaal zo’n 75 minuten. We bespreken je probleem en analyseren je hoofdhuid met een mediscope.

 

Daarna krijg je een was behandeling met een product dat is toegespitst op jouw klacht. De behandeling bij dunner wordend haar stimuleert nieuwe haargroei, activeert doorbloeding van de hoofdhuid en zuivert de hoofdhuid van o.a. DHT. 

 

Als je de producten aanschaft, krijg je deze behandeling

(á €45.-) van ons cadeau! Kapsalon Arachne neemt haar- en hoofdhuidproblemen ontzettend serieus en vindt nazorg erg belangrijk. Daarom nemen we na twee weken altijd contact op met de klant om te vragen hoe het gaat. 


Mediceuticals

Het Amerikaanse merk Mediceuticals Laboratories ontwikkelt dermatologische producten voor een scala aan haar- en hoofdhuidproblemen. De producten mogen alleen worden verkocht door gecertificeerde partners, die zijn getraind om een juiste diagnose te stellen en een op maat gesneden advies te geven voor een juiste behandelmethode.

 

Vrij van sulfaat en parabenen
Een bijkomend voordeel van de Mediceuticals producten, is dat zij volledig vrij zijn van parabenen en sulfaat. Daardoor blijft de vochtbalans van je haar beter in tact, vervaagt je haarkleur minder snel én gaat de hoofdhuid minder snel irriteren. 


(VIDEO) We vertellen over de behandeling bij haar- en hoofdhuidproblemen