Psoriasis

Mensen met psoriasis hebben klachten die vaak erg zichtbaar zijn op het hele lichaam. Bij veel mensen gaan deze klachten gepaard met een groot gevoel van schaamte. Ze zijn bang dat hun huid er vies uitziet en durven soms niet eens naar de kapper. Kapsalon Arachne is gespecialiseerd in de problematiek rondom psoriasis en onze kapsters vinden huidaandoeningen de normaalste zaak van de wereld! Gun jezelf de verbetering van je huid, kom langs voor een adviesgesprek!

 

Wat is psoriasis?

Psoriasis is een chronische (langdurige) huid- en hoofdhuid ziekte die ontstaat wanneer huidcellen zich snel vermenigvuldigen onder het oppervlak van de huid. De huidcellen hopen zich op nog voor ze de kans krijgen om te volgroeien. Ter vergelijking: meestal duurt huidcelvernieuwing ongeveer een maand, maar met psoriasis vindt het proces slechts in een paar dagen plaats.

 

Psoriasis kan zorgen voor een dikke rode ontstoken huid, bedekt met zilverachtige schubben, die meestal jeuken en pijnlijk aanvoelen. Het zou kunnen dat de psoriasis alleen op de behaarde hoofdhuid actief is. Dit veroorzaakt vaak ernstige haaruitval. 

 

Psoriasis lijkt iets vaker voor te komen bij vrouwen dan bij mannen en (voornamelijk) te worden veroorzaakt door immuunstoornissen, genetische afwijkingen, infecties, stress of medicatie. 

De behandeling bij psoriasis

Als Kapsalon Arachne jouw klacht mag behandelen, beginnen we met een uitgebreide intake. De eerste afspraak duurt in totaal zo’n 60 minuten. We bespreken je probleem en analyseren daarna je hoofdhuid met een mediscope.

 

Daarna krijg je een was behandeling met een product dat is toegespitst op jouw klacht. De behandeling bij psoriasis zuivert de huid, verzacht rode en gevoelige huid, helpt bij het bestrijden van schadelijke bacteriën en droogt de huid niet uit!

 

Als je de producten aanschaft, krijg je deze behandeling (á €16,-) van ons cadeau! En na twee weken kan je een afspraak maken voor nog een gratis wasbehandeling.


Mediceuticals

Het Amerikaanse merk Mediceuticals Laboratories ontwikkelt dermatologische producten voor een scala aan haar- en hoofdhuidproblemen. De producten mogen alleen worden verkocht door gecertificeerde partners, die zijn getraind om een juiste diagnose te stellen en een op maat gesneden advies te geven voor een juiste behandelmethode.


(VIDEO) Marja, Melanie en Marlies vertellen over de behandeling bij haar- en hoofdhuidproblemen