Hoe was je je haren écht goed? 7 tips voor jou

Wist je dat gezond haar begint bij een gezonde hoofdhuid?

 

Het is daarom belangrijk om je hoofdhuid goed te wassen.

 

In deze blog leer je hoe je dat doet!

Waarom je de hoofdhuid goed moet reinigen

Wanneer je je hoofdhuid niet goed reinigt, kan deze uit balans raken en zit je haar niet fijn. De haren zelf glanzen niet, het kapsel mist volume en vaak spreken klanten over sliertig haar. Soms krijg je ook last van jeuk of schilfers. Of in het ergste geval zelfs haaruitval!

 

Om de dag wassen

Daarom adviseren wij om de hoofdhuid om de dag te wassen! Daarnaast is de manier waarop jij je hoofdhuid wast erg belangrijk. Hieronder geven wij 7 tips! Wist jij bijvoorbeeld al dat het goed is om shampoo ook een paar minuten te laten intrekken?

 

7 tips voor het wassen van je haren

1. De juiste producten

Gebruik altijd de juiste producten die afgestemd zijn op jouw hoofdhuid. Vaak heeft onze hoofdhuid niet dezelfde verzorging nodig als de rest van ons haar.

 

Wil je graag advies over welke producten voor jou geschikt zijn? Wij geven gratis advies tijdens jouw afspraak in onze salon.

 

2. Twee keer achter elkaar

Was de hoofdhuid altijd twee keer achter elkaar!

 

De eerste wassing is enkel een globale wassing. Hiermee verwijder je producten zoals haarlak, mousse of gel en het vuil wat er nu eenmaal in komt door de buitenlucht.

 

Bij de tweede wassing wordt je hoofdhuid pas echt schoon. Herhaal dit om de dag.

 

3. Wassen = masseren

Breng de shampoo enkel aan op de hoofdhuid en masseer deze goed in met je vingertoppen. Door de massage stimuleer je de doorbloeding van de hoofdhuid wat weer goed is voor de groei van je haren.

 

Besteed extra aandacht aan de ‘vette plekken’ op je hoofdhuid, zoals achter je oren, bij je voorhoofd en je slapen.

 

4. Niet meteen uitspoelen

Laat de shampoo een paar minuten intrekken. Zo kan het product goed inwerken op je hoofdhuid.

 

5. Negeer de lengte

Over de lengte van je haren en punten hoeft er geen shampoo aangebracht te worden. Tijdens het uitspoelen wordt de rest van het haar vanzelf gewassen.

 

6. Besparen op water

Wil je minder water verspillen aan het wassen van de haren? Maak dan je handen voor je gaat douchen vochtig met lauwwarm water. Masseer de shampoo met het water goed in je hoofdhuid. Laat de shampoo een minuut of tien inwerken. Vervolgens stap je onder de douche en schuim je met wat lauwwarm water de shampoo nog even goed op. Masseer je hoofdhuid nogmaals en spoel goed uit met lauwwarm water.

 

7. Gebruik een aanzet wasflacon

De meeste mensen gebruiken te veel shampoo. Daarnaast vinden veel mensen het lastig om de shampoo goed te verdelen over het haar. Daardoor verspil je onnodig veel product en wordt je hoofdhuid niet overal goed schoon.

 

Onze tip: gebruik een wasflacon. Hiermee bespaar je véél shampoo en weet je zeker dat alle plekjes schoon worden.

 

Vul een wasflacon die bedoeld is voor de aanzet van je haren met een klein laagje shampoo en water. Schud dit een beetje op zodat het gaat schuimen en maak baantjes over de hoofdhuid en masseer deze in. Zo weet je zeker dat de shampoo goed is verdeeld over de hele hoofdhuid. Laat de shampoo een minuut of tien inwerken. Vervolgens stap je onder de douche en masseer je de eerste wassing goed uit. Masseer je hoofdhuid nogmaals in met shampoo en spoel het goed uit met lauwwarm water. Klaar!

 

Gratis in januari & februari

Wij helpen je graag op weg! In januari en februari krijg je daarom bij aankoop van een shampoo in onze salon een gratis wasflacon.

 

Heb je al last van klachten zoals haaruitval, jeuk of schilfering? Lees dan hier over onze behandelingen en producten bij haar- en hoofdhuidklachten.