Haaruitval bij krullen. Hoe komt dat?

Waarom hebben mensen met krullen relatief vaker last van haaruitval?

 

En hoe voorkom je dit? 

 

Hint: het gaat allemaal om de hoofdhuid!

Wat ons opvalt in de salon

Bij Kapsalon Arachne zijn we gespecialiseerd krullend haar. Ons team is opgeleid in de CC1-knipmethode. We zien daardoor wekelijks veel dames met krullen in de kapsalon.

 

En er valt ons iets op: veel nieuwe krullen-klanten hebben last van haaruitval en pluizend haar met weinig veerkracht. 

 

Waardoor ontstaat haaruitval?

Haaruitval kan veel oorzaken hebben, maar veel 'krullies' veroorzaken het onbewust zelf! 

 

Dat komt doordat dames met krulhaar er vaak alles aan doen om hun krullen mooi te laten drogen en verzorgen. Hierbij experimenteren ze met allerlei producten. 

 

Maar let op: krullend haar heeft andere aandacht nodig dan stijl haar. En dus ook andere producten!

 

 

Veel verzorgingingsproducten zijn te voedend voor de hoofdhuid. Daardoor ontstaat er een 'build up' laagje op je hoofdhuid dat er lastig afgaat. Hierdoor kan de huid onder je haren niet goed ademen. 

 

Je krijgt schilfers, jeuk, je haar verliest volume. En uiteindelijk krijg je last van overmatig haaruitval.

 

Terwijl je met een gezonde hoofdhuid juist glanzen haar krijgt, weinig last hebt van haaruitval en de veerkracht van de krul vanaf de aanzet wel 10x beter is! 

 

Hoe voorkom je haaruitval bij krullend haar?

1. Juiste product
Allereerst is het dus heel belangrijk dat je je bij een gespecialiseerde krullen-kapper laat adviseren over de juiste producten voor jouw type haar. Met het verkeerde product, bereik je verkeerde resultaten. 

 

2. Twee keer achter elkaar wassen

Daarnaast WASSEN veel dames het haar verkeerd. Je zou de hoofdhuid twee keer achter elkaar met shampoo moeten wassen, zodat je het 'build up' laagje dat door verzorgingsproducten ontstaat goed weghaalt. 

 

3. Drie keer per week wassen

Met één goede wasbeurt per week krijg je dat 'build up' laagje niet weg. Was je haar dus minimaal drie keer per week, zeker als je last hebt van haaruitval!

 

4. Als je echt voor goud wilt gaan, ontdek dan de thuismethode van Curls Control voor perfecte krullen!

 

Wij checken je hoofdhuid

Naast krullen is Team Arachne gespecialiseerd in haar- en hoofdhuidproblemen. Tijdens een krullen-knip-behandeling checken wij altijd hoe het met jouw hoofdhuid gaat. 

 

Als jij regelmatig naar de kapper gaat, weet je dus altijd wat de status van jouw hoofdhuid is en kan je op tijd ingrijpen als het verkeerd gaat. Zo voorkom je klachten en uiteindelijk ook haaruitval! En ook niet onbelangrijk: je krullen zullen mooier vallen als je jouw hoofdhuid goed verzorgt. Win-win! 

 

Reviews van andere krullenbollen

Team Arachne is gespecialiseerd in de CC1 krullen-knip-methode.

 

LEES HIER de ervaringen van de dames die je voorgingen en bekijk de VOOR en NA foto's.

 

Zij zijn de echte krulexperts en vertellen jou wat de CC1 knipmethode en producten van Curls Control voor hun krullen hebben betekend!