Duurzaam besparen op je haren!

Nu de gas- en energieprijzen zo zijn gestegen, snappen we dat je op zoek bent naar manieren om te besparen.

 

Nu zijn wij als kwaliteitssalon geen voorstander van thuis blonderen, terugschakelen naar schadelijke shampoos of je haren nog maar één keer per week wassen.

 

Toch kan je wel degelijk besparen op het gezond houden van jouw haren! In deze blog VIJF tips.

 

Tip 1: Haren wassen op het droge

Wil je minder water verspillen aan het wassen van jouw haren? Maak je handen dan voor je gaat douchen vochtig met lauwwarm water. Masseer de shampoo met het water goed in je hoofdhuid. Laat de shampoo een minuut of tien inwerken. Vervolgens stap je onder de douche en schuim je met wat lauwwarm water de shampoo nog even goed op. Masseer je hoofdhuid nogmaals en spoel goed uit met lauwwarm water. Klaar!

 

Bij Kapsalon Arachne hameren we erop om je hoofd altijd twee keer achter elkaar te wassen met een shampoo die past bij jouw type haar en hoofdhuid. Na een eerste wasbeurt kan je hoofdhuid pas goed schoon worden! Met de bovenstaande tip combineer je die twee wasbeurten dus.

 

 

TIP 2: Gebruik de juiste producten

Klinkt dit als een open deur? We zien toch veel klanten worstelen met haar- en hoofdhuidklachten als gevolg van een verkeerde shampoo of conditioner. Als je het verkeerde product gebruikt, ga je er gek genoeg vaak méér van gebruiken om toch tot het gewenste resultaat te komen. Met als gevolg nog meer klachten.

 

Bespaar op een badkamer vol verkeerde producten én een slecht humeur over je kapsel. Laat je adviseren over welke producten geschikt zijn voor jouw haar en hoofdhuid!

 

Bovendien heb je van kwaliteitsshampoos en -verzorgingsproducten minder nodig. Zo schuimen shampoos veel beter en voeden verzorgingsproducten intenser. Je doet er daardoor veel langer mee.

 

 

TIP 3: Voordeelverpakkingen

Koop groot in. Letterlijk, met grootverpakkingen van jouw shampoo en conditioner. In de kapsalon verkopen we van bijna iedere shampoo en conditioner een voordeelverpakking. Dankzij de handige pomp op de bovenkant kan je ook nog zuiniger doseren!

 

Benieuwd of we van jouw product een grootverpakking hebben? App onze kapsters via 06-57868371.

 

 

TIP 4: Doseren kan je leren

Veel mensen hebben een voorliefde voor véél shampoo en véél conditioner. En om maar gewoon eerlijk te zijn: dat slaat nergens op. Van veel kwaliteitsproducten is de hoeveelheid van een theelepel al voldoende. Je kunt er dus letterlijk maanden mee doen! Vraag in de kapsalon hoeveel je nodig hebt van jouw producten en leer doseren.

 

Wist je trouwens dat voor alle verzorgingsproducten geldt dat méér helemaal niet beter is? Onder een dikke laag crème kan jouw huid bijvoorbeeld minder goed ademen en met te veel tandpasta krijg je al snel te veel fluoride binnen. Voor maximaal resultaat gebruik je minimaal!

 

 

TIP 5: Knipfrequentie

Een boblijn of halflang haar, een kuif of een matje. Het ene kapsel moet om de week worden gemillimeterd, terwijl het andere best wat langer kan doorgroeien voor het een knipbeurt nodig heeft.

 

Ben jij benieuwd of er een kapsel bij jou past waardoor je iets minder frequent geknipt hoeft te worden? Onze kapsters denken graag met je mee.

 

Let op: haar dat niet geknipt wordt, zal altijd splijten en verder beschadigen. Helemaal niet naar de kapper gaan is dus geen goed idee als de kwaliteit van je haar je lief is!