Hoe kom ik van de gele gloed in mijn haren af?

Heb jij last van een gele gloed in je geblondeerde of grijze haren? 

 

Een gele gloed kan je verhelpen met zilvershampoo, maar over zilvershampoo bestaan wat misverstanden. Zo hoor ik regelmatig: “Ja dáág, ik wil er niet uitzien als de buurvrouw van mijn oma. Die had altijd van dat blauwpaarse haar!” 

 

Waarom je zilvershampoo toch moet overwegen en hoe je een blauwpaarse gloed voorkomt, lees je in deze blog.

 

Allereerst kom ik nog even terug op die buurvrouw van je oma. Als zij blauwpaars haar had, dan is de kans héél groot dat ze haar haren ook liet permanenten. De werkzame stof (ammoniumthioglycolaat-zout) die we gebruiken bij het permanenten, verandert de natuurlijke structuur van het haar. Ideaal voor wie slag of krullen wil, maar een permanent maakt het haar dus wel poreus. Net als blonderen trouwens.

 

Tegenwoordig hebben we hulpmiddelen om de kwaliteit van het haar te beschermen tegen de heftigheid van het permanenten of blonderen. Maar vroeger hadden de haren het echt zwaarder. Het permanent proces was veel agressiever als dat het nu is en de mensen hadden thuis niet de verzorging die men nu gebruikt. Het haar werd zo poreus, dat de blauwpaarse gloed van de zilvershampoo en zilverversteviging die men gebruikte als de rollers er in gedraaid werden er in sloegen als een bom.

Zo kwam de buurvrouw dus aan die gekke gloed.

 

Wat doet een zilvershampoo?
Zilvershampoo neutraliseert de gele gloed in je haar. De kleur van de shampoo is paars. Dit is de tegenovergestelde kleur van geel. Het paars neutraliseert dus de gele gloed in het haar waardoor de kleur verheldert. 

Waarom krijgt mijn haar een gele gloed?
Veel mensen met grijs of geblondeerd haar, krijgen te maken met de gele gloed. Dit kan verschillende oorzaken hebben.

 

Gele gloed bij natuurlijk grijs haar wordt veroorzaakt door:

·         Roken

·         Zon

·         Luchtvervuiling

·         Natuurlijke oliën van je hoofdhuid (te weinig wassen)

 

Gele gloed bij geblondeerd haar of haar met highlights wordt veroorzaakt:

Alle bovenstaande punten die in natuurlijk grijs haar voor de gloed zorgen gecombineerd met de warme tonen die vrijkomen door de chemische behandeling van het haar.

 

Je ziet het misschien niet, maar in iedere haarkleur zitten oranje en gelige kleurpigmenten. Wanneer de haren worden opgelicht, komen die warmte tonen vrij. Hoe donkerder jouw natuurlijke haarkleur is, hoe meer oranje- en geelpigmenten jouw haar bevat.

TIP: Bij haar dat ontkleurd is of ontkleurd wordt, adviseren wij ALTIJD om Olaplex te gebruiken bij de behandeling in onze salon. En voor optimaal resultaat gebruik je Olaplex ook thuis, in combinatie met aanvullende verzorgende producten. Zo houd je je haren gezond en blijft de kleur langer mooi. Lees hier meer over de noodzaak van Olaplex.

 

Zilvershampoo biedt uitkomst
Of je nu natuurlijk grijs haar hebt of geblondeerd haar, aan die lelijke gele gloed maak jij eigenhandig een einde! Het advies voor iedereen is om het haar twee keer te wassen. Dit omdat je met één keer wassen niet al het vet en vuil van de hoofdhuid haalt.

 

Gebruik de eerste keer een shampoo die past bij de behoeftes van jouw hoofdhuid en haren (vraag jouw kapper om advies). Bij de tweede wassing gebruik je de zilvershampoo, die je even laat inwerken. Hoe langer de inwerktijd, hoe intenser het resultaat.

 

Zilverconditioner ter ondersteuning voor je lengten en punten

Ook beschikken we in ons assortiment over een zilver conditioner deze kan je na je zilvershampoo gebruiken voor de verzorging van de lengten en punten van je haren en zo verzorg en verhelder je jouw kleur optimaal!

 

Paarsblauwe gloed voorkomen
Ben je eindelijk van je gele gloed af, zit je met een paarsblauwe gloed opgescheept. Dat is natuurlijk de grote angst waar we dit verhaal mee begonnen. De heftige gloed die je vroeger veel zag, zal je door de modernere technieken niet vaak meer tegenkomen. Maar het kan toch gebeuren dat er een lichte paarsblauwe gloed achterblijft die verdacht veel weg heeft van het kapsel van de buurvrouw van je oma.

 

Dit heb je helemaal zelf in de hand!

Kies voor Olaplex, zowel bij het verven in de salon als thuis de nummer 3 in combinatie met goede verzorgingsproducten die zijn afgestemd op de behoeftes van jouw haar. 

 

De paarsblauwe  gloed kan ook ontstaan als de gele gloed zo goed gereduceerd is dat het beter is om de haren niet iedere keer met zilvershampoo te wassen maar om en om, wel adviseren we om dan de conditioner iedere keer te gebruiken deze is milder van kleur en je blijft zorgen voor de kleur en voeding van je lengten en punten.

 

Oh en om geen boze buurvrouwen aan de deur te krijgen, wil ik zeker niet vergeten te vermelden dat toentertijd deze kleur ook mode was en veel mensen dit mooi vonden 😉

 

Weet je niet zeker wat jouw haar nodig heeft? Voor advies staan we altijd voor jou klaar!