Specialisatie in haar-en hoofdhuidproblemen, waarom? Een eerlijk verhaal!

 
Specialisatie in haar-en hoofdhuidproblemen, waarom? Een eerlijk verhaal!
 
Graag wil ik (Marlies) jullie het verhaal vertellen hoe we tot de keuze zijn gekomen om ons te specialiseren in haar-en hoofhuid problemen. Ik ben, zoals sommigen weten, bekend met psoriasis op mijn eigen hoofdhuid. Hoe irritant is het om constant over je schouder te kijken of je geen schilfers ziet?! Ik draag graag zwarte kleding. Nou, die schilders zie je op deze kleur helemaal snel. Ik werd daar behoorlijk onzeker van. Een kapster met schilfers op haar kleding, dat voelt niet oké.

 


Ik ben niet mijn hele leven bekend met psoriasis. Mijn jongste zoon werd geboren en in die periode is het begonnen. Je lichaam herstelt van de zwangerschap, je hebt gebroken nachten en toen kwam het bij mij tot uiting. Ik wist wel dat ik een gevoelige huid had maar deze klachten waren voor mij nieuw. Bij de dermatoloog werd geconstateerd dat ik psoriasis op de hoofdhuid had. Ik kan je vertellen: als kapster weet je een hoop van haren en denk je ook een hoop te weten over de hoofdhuid, maar ik wist niet wat ik hiermee aan moest. Uiteraard kreeg ik de meest stinkende shampoos en lotions mee van de dermatoloog die ik voorzichtig en dun moest smeren op de huid.  Ondertussen heb ik daarnaast ook mijn eigen vertrouwde merk en vele andere producten geprobeerd. Zowel de medicijnen van de dokter als al het andere ik probeerde hielp mijns inziens niet voldoende. Want ik had er nog steeds last van!


De verlossing
Dan ben je ondertussen al een tijdje aan het proberen, en kom je tot de conclusie: dit werkt allemaal niet. Toch verder zoeken en allerlei shampoos blijven proberen. maar de jeuk en de schilfers bleven toch aanwezig. Zo heb ik een paar jaar gekabbeld tot het moment dat ik op kappersforums ging lezen over Mediceuticals en dat kapsters daar heel erg verbaasd waren over de resultaten. Na een tijdje aanmodderen (soms heb je namelijk geen zin om weer iets nieuws te proberen) heb ik de leverancier gebeld. Na een oriënterend gesprek met vertegenwoordigster Rianne ben ik zelf de lijn voor psoriasis gaan gebruiken. Zoals wij ook adviseren begon ik met de eerste twee weken iedere dag mijn hoofdhuid te behandelen. Wat was ik verast mijn jeuk ging weg en mijn hoofdhuid veranderde! Na die twee weken iedere dag wassen was ik het wel zat, maar de schilfers werden minder en de plekken verdwenen op sommige plaatsen helemaal! Toen mocht ik om de dag gaan behandelen en het resultaat verbeterde naarmate ik de producten langer gebruikte.  Wij waren in de kapsalon helemaal verkocht, want hier kan je mensen mee helpen. We hadden nog nooit zulke goede resultaten gezien! Ik  plande een afspraak in om als salon te starten met dit product. 


Deskundigheid
Wel hadden we besloten dat we meer kennis wilden krijgen over de hoofdhuid. Marja en ik gingen op driedaagse cursus via de ANKO. Dit was in samenwerking met een dermatoloog en we begonnen aan een trainingstraject via Mediceuticals om te kunnen starten met de producten. Ons enthousiasme groeide met de dag: wat zullen we nu meer kunnen bereiken als voordat we deze kennis hadden opgedaan!


Hoofdhuidanalyse
Na enige tijd hebben we ook de mediscope aangeschaft. Dat is een vergroot instrument waar we 200 x vergroot naar de hoofdhuid kunnen kijken en ook de klanten kunnen laten zien waar alles wat ze thuis doen nu voor dient. Zo werd alles goed uit te leggen en nog beter zichtbaar.


Dankbaar
Tot op de dag van vandaag zijn we blij met deze keuze. We hebben een hoop mensen kunnen helpen met allerlei klachten zoals psoriasis, haaruitval, eczeem, vet haar en noem maar op waar je last van kan hebben. Deze mensen hebben veelal hetzelfde traject als ikzelf doorlopen van dermatoloog en vanalles proberen. Dat traject eindigt tot nu toe voor 95% met hulp van ons en Mediceuticals. Daar zijn wij heel blij mee en geeft ontzettend veel voldoening!


Bij Arachne


Op dit moment zijn Marja en Melanie en ik, Marlies, de hoofdhuidspecialisten van ons team. Wat prettig is voor de klant is dat we zelf ook ervaringsdeskundigen zijn en alle drie last hebben van hoofdhuidproblemen, waardoor we ons goed kunnen inleven en het ook goed kunnen verwoorden wat er gebeurt tijdens het gebruik van de producten.
Voor meer informatie over onze behandeling van haar- en hoofdhuidproblemen klik hier.